Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam smaczne nadziewane zawijaski drobiowe. Są one faszerowane salami i mozzarellą, zapiekane w pysznym sosie pomidorowym.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Zaczynamy od wysmarowania naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 190 C.
Piersi drobiowe oczyszczamy ze zbędnego tłuszczu i błonek. Rozbijamy na dość cienkie kotlety. Posypujemy solą i pieprzem, odrobiną ziół włoskich.
Na każdy zawijasek układamy 3 plasterki salami i odrobinę startego sera. Zawijamy. W razie potrzeby spinamy wykałaczkami. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę sosu pomidorowego. Układamy zawijaski. Polewamy je resztą sosu pomidorowego i posypujemy mozzarellą.
4. Pieczemy przez ok. 45 minut. Przed podaniem nadziewane zawijaski drobiowe posypujemy posiekaną pietruszką. Podajemy z ryżem, i ulubioną surówką.