Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniprzekąska na śniadanie"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Wszystkie sypkie wymieszaj. Dolej wodę i oliwę. Wyrób ciasto. Uformuj kulę i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
na sos zmiksuj blenderem na gładki sos. Podgrzej, dopraw do smaku.
Ser żółty zetrzyj na tarce, szynkę i ser pleśniowy pokrój na plastry.
Ciasto wyrób, ulep okrągłe placuszki o grubości 0,5 cm. Odstaw na 15 minut do ponownego wyrośnięcia.
Każdy placek posmaruj sosem. Połóż szynkę, posyp serem, dołóż po 2 plastry sera pleśniowego. Oprósz oregano.
Piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV