Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięso mielone z parówkami i oliwkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Cebulę i natkę drobno posiekaj. Namoczoną bułkę odciśnij z wody, połącz z mięsem, jajami, cebulą i natką. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
Masę podziel na 3 części. Folię aluminiową posmaruj oliwą, ułóż na niej pierwszą warstwę mięsa. Następnie wciśnij dwie obrane parówki i pięć oliwek.
Całość przykryj mięsem i powtórz czynność. Nakryj ostatnią warstwą mięsa. Zwilżonymi rękoma dokładnie zamknij brzegi zapiekanki, całość wygładź. Szczelnie owiń folią.
Piecz 75 minut w temperaturze 200° C. 10 minut przed końcem zwiń folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.Źródło: Na żywo