Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne szaszłyki"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 193
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 193
Składniki
Bułkę tartą zalej ciepłym rosołem. Cebulę, pieczarki, paprykę i ser pokrój w kostkę. Czosnek i natkę posiekaj. Cebule i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj paprykę i pieczarki, podsmaż.
Dodaj do mięsa razem z natką i bułką tartą, połącz, przypraw. Z masy uformuj podłużne wałeczki. Nabij na patyki. Piecz ok. 35 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,50 zł.
Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie