Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Kajzerkę namocz, odciśnij. Mięso przełóż do miseczki. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, 1/2 rozdrobnionych warzyw zeszklij na łyżce oleju. Dodaj do mięsnej masy. Wbij jajko. Dołóż odciśniętą bułeczkę. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Papryki oczyść z pestek, pokrój w kosteczkę. Podsmaż je z resztą cebuli i czosnku na łyżce oleju. Z mięsnej masy uformuj placuszki. Na każdym połóż porcję papryki. Uformuj kotlety. Obtocz je w tartej bułce. Smaż na oleju ok. 10 minut.Źródło: Tina