Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone gyros z sosem serowym"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Składniki
Łopatkę zmiel. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Do mięsa dodaj cebulę, czosnek, jajko, bułkę, posyp przyprawą do gyrosa, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej. Usmaż z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
Sos: serek topiony pokrój na kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Rozmaryn posiekaj. Śmietanę wlej do garnuszka, dodaj ser, przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż ser się stopi.
Dodaj czosnek i rozmaryn. Gotuj na małym ogniu, aż sos zrobi się gęsty. Podawaj z kotletami.Źródło: Chwila dla Ciebie