Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszony filet z kurczaka w paprykach, pieczarkach, marchewce i cebuli z dodatkiem czerwonej fasoli.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 173
Składniki
Fasolę moczymy około 2 godzin, po wymoczeniu gotujemy do jej miękkości, studzimy i odcedzamy. W między czasie w garnku z 3 łyżkami oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso z fileta kurczaka. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę z porem i pokrojone w plastry pieczarki, liście laurowe i ziele angielskie, wszystko smażymy, kilkakrotnie mieszając. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i korzeń pietruszki, mieszamy i smażymy dalej. Wody nie dolewamy gdyż warzywa puszczą swój sok.
Gdy warzywa puszczą sok dodajemy łyżkę pasty rosołowej i pokrojone w kawałki papryki. Gotujemy dalej nadal mieszamy wszystkie składniki. Po kilkunastu minutach gotowaniu dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy całość do smaku wszystkimi suchymi przyprawami podanymi w przepisie. Na koniec dodajemy ugotowaną czerwoną fasolę, mieszamy wszystkie składniki i dusimy jeszcze 10 minut. Ugotowany paprykarz, że tak go nazwę podajemy na gorąco z pieczywem lub z ugotowanym ryżem. Smacznego !!!