Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2013
pyszny obiad :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Kielbase pokroic w kostke lub polplasterki, zrumienic na odrobinie oleju. Pieczarki pokroic w cienkie plasterki, cebule w piorka, wlozyc do rondla, podlac odrobina wody i dusic na wolnym ogniu ok 10-15 minut.
Jajka ubic w misce, dodac sol, pieprz, slodka papryke i mleko, ubic. Dodac starty zolty ser i wymieszac lyzka. Do natluszczonego zaroodpornego naczynia wylozyc ugotowany makaron, na to kielbase (bez tluszczu), na to odsaczone z wody pieczarki z cebula. Rownomiernie zalac calosc masa jajeczno- serowa. Piec w rozgrzanym piekarniku ok 40 min (do zrumienienia)- poczatkowo w temperaturze 180 stopni, po ok 20 minutach zmniejszyc temperature na 150- 160.