Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Makaron z tuńczykiem i warzywami, można podawać na ciepło jak również na zimno.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Różyczki brokułu zblanszować (sposób blanszowania pokazany na filmie). Drobny makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać na sitku. Pomidorki koktajlowe opłukać i przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić w pióra, obrany czosnek pokroić w plasterki.
Na oleju z tuńczyka podsmażyć cebulę wraz czosnkiem, następnie dodać fasolę, pomidorki oraz zblanszowany brokuł. Wszystko razem wymieszać i chwilę podsmażyć. Na koniec dodać tuńczyka i ugotowany makaron. Wszystko razem podsmażyć na małym ogniu ok 10 minut, doprawić solą i pieprzem do smaku.