Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Zblanszowałam brokuł- 3 minuty w osolonym wrzątku. Po wyłączeniu ognia potrzymałam go jeszcze chwile aby zmiękł, ale od tego momentu traci już witaminy. Woda przyda się do makaronu. Na oliwie lekko zrumieniłam pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy zaczęła lekko się złocić dodałam posiekany czosnek, gdy ten zaczął pachnieć dodałam serki topione i wodę i je rozpuściłam. Teraz można wstawić makaron. Do rozpuszczonych serków dodałam połowę startego parmezanu, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową. gdy utworzył się sos, dodałam część brokuła- wymieszałam. Polałam sosem ugotowany makaron, ułożyłam resztę brokuła i posypałam resztą startego parmezanu.
Smacznego :)