Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Tagliatelle z sosem.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Oczyszczamy pierś z kurczaka, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy do niego trochę oleju i przyprawy Kebab-Gyros. Wszystko dokładnie mieszamy, aby cały kurczak był dokładnie wysmarowany. Następnie smażymy go na patelni, aż się zrobi kruchy i złocisty. Następnie przyrządzamy pieczarki i smażymy je na maśle razem z cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy trochę soli i pieprzu. Następnie rozmrożony szpinak, podsmażamy na maśle. Całość mieszamy ze sobą na patelni, dolewając powoli śmietany. Na końcu sos możemy przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
W trakcie robienia sosu gotujemy makaron Tagliatelle według instrukcji na opakowaniu. Po skończeniu, podajemy na talerzu i polewamy sosem.