Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś zapiekany na szpinaku"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 17
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1137
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 17
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1137
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Składniki
Rozpuść 2 łyżki masła, dosyp łyżkę mąki. Podgrzej i wymieszaj z mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Wlej śmietanę połączoną z żółtkiem, wsyp pokruszony ser pleśniowy i starty żółty. Zagotuj sos i przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
W garnku zagotuj bulion. Włóż dzwonka łososia i trzymaj na ogniu 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.
Rozmrożony szpinak duś na 2 łyżkach masła. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Włóż szpinak, połóż na nim łososia. Polej sosem, posyp pieprzem. Zapiekaj około 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV