Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny, ciekawy pomysł na łososia
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody i odstawić najlepiej na noc. Następnego dnia odcedzić grzyby i pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, odrobinę osolić, dusić na małym ogniu kilka minut, mieszać co jakiś czas. Następnie wlać bulion i połowę wody z moczonych grzybów. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem grzybowym. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia. W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie.
Na rozgrzaną patelnię położyć łososia. Usmażonego łososia ułożyć na gorącym sosie grzybowym, posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą gryczaną, skropić sokiem z cytryny.