Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna rybna potrawa z ciastem francuskim. Może być na co dzień i na święta.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Wychodzą dwie porcje ryby w cieście. Paprykę z czosnkiem siekamy i przesmażamy na patelni z odrobiną oleju. Pod koniec dodajemy kawałki pomidorów, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Łososia kroimy wzdłuż na 2 części, delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Ciasto kroimy w dwa prostokąty u mnie 16 X 13 cm, tak żeby swobodnie owinąć łososia. Na środku wzdłuż dłuższego boku rozkładamy nadzienie, układamy łososia i zwijamy ciasto, odcinając jego nadmiar.
Rybę przekładamy zwinięciem do dołu. Z reszty ciasta wycinamy kształt ryby. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem , nakładamy rybkę i ją też smarujemy. Możemy zrobić nacięcia i włożyć ziarenko pieprzu w miejsce oczu. Ciasto pieczemy w 210 C około 25-30 minut.