Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z tego przepisu najbardziej smakują mi i mojej rodzince.Dodatek grzybów i kiełbasy daje fajny smak potrawie.Osoby którym "sprzedałam"ten przepis robią tylko taką wersję i mówią,że jest najlepsza:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Kapustę pokroić drobno,żeby nie była jak spaghetti.Ugotować do miękkości.Ugotować grzybki w osobnym garnku.
Odlać wodę z kapusty i wlać do niej wodę z grzybków,pogotować chwilkę.Cebulę,kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Odcedzić kapustę,dodać do niej kiełbasę z cebulką i pokrojone w paski lub większą kostkę grzybki oraz ugotowany wcześniej w osolonej wodzie makaron.Razem wszystko wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem.Chwilę można wszystko przesmażyć.
Rada:Można łazanki zrobić bez kiełbasy w wersji wegetariańskiej.Ja daję do łazanek makaron Lubella nr 45,jest lepszy niż łazankowy bo się nie skleja.