Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki pokroić w półplasterki, posolić, dusić przez chwilę, po czym dodać szpinak i czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Gdy pieczarki będą miękkie, warzywa zestawić z ognia, wbić jajka, masę energicznie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę masy, następnie usmażonego kurczaka. Mięso przykryć drugą częścią warzyw. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 40 minut.
Smacznego :)