Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie dyni z sosem sojowo-grzybowym
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1143
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1143
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Udka umyć, osuszyć, włożyć do miski. Następnie posolić, popieprzyć dodać majeranek, oliwę i dokładnie wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu udek z lodówki, mięso usmażyć.
Cebulę, czosnek oraz papryczkę chili posiekać i podsmażyć. Po usmażeniu odłożyć do miseczki. Następnie dynię obrać i pokroić w kostkę około (2cm x 2 cm). Wrzucić na głęboką patelnię, podlać wodą i dodać sosu sojowego-grzybowego według uznania. Gdy dynia zmięknie a woda odparuje, dodać wcześniej podsmażone czosnek, chili, cebulę wymieszać. Na koniec dodać koperek. Podawać z usmażonym kurczakiem.