Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na słodko, w sosie żurawinowym na pewno zaskoczy Was smakiem. Polecam z ryżem.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1149
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1149
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 2 x 2cm. Oprószamy solą, pieprzem,curry i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie podsmażamy na oliwie kilka minut. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Sos: żurawinę przekładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem (tak, by woda tylko przykryła owoce) i odstawiamy na godzinę. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy namoczoną żurawinę (ja dodałam wraz z wodą), przecier, bulion i dusimy pod przykryciem, aż żurawina zmięknie i sos zrobi się gęsty. Sos można zmiksować blenderem. Pod koniec dodajemy mięso, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i curry. Dusimy kilka minut i gotowe.