Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka niezwykle często gości na naszym stole, jednak zwykła smażona pierś z kurczaka może się szybko znudzić. Tak więc dzisiaj proponujemy smakowitą wariację, czyli kurczak pod marchewkową pierzynką. Są to smażone filety z kurczaka otulone pyszną pierzynką ze słodko-ostrej marchewki oraz innych warzyw. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
• Mięso dzielmy na mniejsze płaty, doprawiamy przyprawą do mięs, polewamy olejem i odstawiamy na 30 minut • Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach • Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do garnka razem z warzywami • Dolewamy 1,5 szklanki wody, 4 łyżki oleju i całość gotujemy około 20 minut (aż warzywa będą miękkie) • Po ugotowaniu dodajemy 0,5 łyżeczki soli, 2 szczypty pieprzy cayenne, 150 gramów koncentratu oraz 2 łyżki ketchupu
• Całość mieszamy i ewentualnie dodajemy jeszcze soli oraz pieprzu do uzyskania odpowiedniej ostrości • Kurczaka panierujemy w jaku, mące i bułce tartej a następnie smażymy na oleju przez klika minut do uzyskania złotego koloru • Gotowe warzywa wykładamy na talerz i przekładamy na przemian z kurczakiem, danie odstawiamy na 30 minut