Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak przygotowany w ten sposób jest kruchy i soczysty. Doskonałym jego uzupełnieniem jest sos słodko-kwaśny.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1096
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1096
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
Składniki
Pałki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę i seler naciowy (plasterki) ,umieszczamy na mięsie (bez tłuszczu). Pokrojone na plasterki pieczarki ,smażymy na tym samym tłuszczu ,na koniec mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Wykładamy na cebulę. Kwas z kapusty mieszamy z ketchupem ,doprawiamy pieprzem. Przygotowaną zalewą polewamy potrawę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C ,wkładamy naczynie i zapiekamy ok. 50 min.