Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kukurydziano-serowe paluchy z indyka"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój w paseczki. Mięso włóż do miseczki. Posyp je solą oraz granulowanym czosnkiem. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Płatki kukurydziane drobniutko pokrusz. Wymieszaj z parmezanem. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Zamarynowane kąski mięsa zanurz w jajkach. Potem panieruj je w płatkach z serem. Włóż na rozgrzany głęboki olej. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Po wyjęciu osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem. Dodaj koperek oraz sok z cytryny do smaku. Dip przypraw solą i białym pieprzem. Podawaj jako dodatek do mięsa.Źródło: Tina