Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie podroby ta wersja krokietów na pewno Wam posmakuje. Krokiety delikatne,miękkie o lekko chrupiącej panierce,po prostu pycha:) To jest moja druga wersja wykorzystania płucek w kuchni,wcześniej były pierogi:) Serdecznie polecam obie wersje:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 185
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 185
Składniki
Płucka oczyścić z rur i przerostów,dobrze wypłukać i zagotować przez 10min.Po tym czasie odlać wodę. Płucka zalać zimną wodą dodać ziele i liście. Gotować do miękkości około 1,5 godz.na wolnym ogniu. Usmażyć naleśniki,ciasto ma być dość gęste. Zostawić trochę ciasta naleśnikowego do obtaczania krokietów. Do ciasta dodać dwa jajka.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Płucka zmielić dodać do podsmażonej cebuli,dać dużo pieprzu,doprawić solą i maggi do smaku ,podsmażyć około 1/2 godz. Na naleśniki kłaść po kopiatej łyżce farszu,obtoczyć w cieście naleśnikowym oraz bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego życzę!