Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z boczniaków są bardzo zdrowym, smacznym i szybkim w przygotowaniu zamiennikiem tradycyjnego kotleta schabowego.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1132
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1132
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Boczniaki czyścimy, wycinamy trzony, bo są twarde. Jajko wybijamy do miseczki, dodajemy mleko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Do osobnego naczynia wsypujemy bułkę tartą i postępujemy jak z kotletami schabowymi. Boczniaki zamaczamy w jajku, a nastepnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle klarowanym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują wspaniale i są bardzo zdrowe.