Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ryżowe panierowane płatkami kukurydzianymi"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
<strong>Przepis przysłał Łukasz Trocki z Lublina.</strong>
Siedem szklanek osolonej wody zagotuj. Wsyp ryż, ugotuj.
Cebule i czosnek posiekaj. Zmiksuj z ryżem, natką i ziarnami słonecznika. Dodaj jajko i masło, przypraw. Dokładnie wyrób. Z masy uformuj owalne kotlety, obtocz je w mące wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie