Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i aromatyczne kotlety.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić szpinak, doprawić solą i gałką muszkatołową , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Do miseczki włożyć mięso , wbić jajko, dodać szpinak oraz sery.
Wszystko dokładnie wymieszać , uformować kotleciki, lekko obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotlety na złoto - brązowy kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami i np. z buraczkami.