Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z mielonego drobiu przygotowuję dla moich wnuków. Kotleciki panierowane i smażone na rozgrzanym oleju wychodzą chrupiące, kruche o delikatnym smaku , po prostu pyszne.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić , umyć, osuszyć . Następnie zemleć w maszynce do mięsa. Do zmielonego filetu dodać, śmietanę, świeże miękkie masło oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszać i na koniec połączyć z 2 - 3 łyżkami bułki tartej. Gotową masę nabierać dużą łyżką, obtaczać ( panierować) w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do obiadu lub jako smaczną samodzielną przekąskę. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Mielenie drobiu.
Kotleciki z mielonego drobiu gotowe do podania.