Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe szaszłyki z indyka"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Składniki
Piersi umyj, pokrój w dużą kostkę. W kubeczku wymieszaj olej, sos sojowy, sok z cytryny, miód, imbir oraz pieprz. Mięso włóż do miski, zalej marynatą, wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Truskawki umyj i usuń z nich szypułki. Duże sztuki przekrój na pół, małe pozostaw w całości. Brzoskwinie pokrój w dużą kostkę. Szynkę pokrój na cienkie paski.
Kawałki indyka usmaż wraz z zalewą na patelni. Na drewniane patyczki nadziewaj kawałki upieczonego indyka, owoce oraz kawałki szynki zwinięte w rulonik.
Do szaszłyków możesz podać truskawkowy chutney. W rondlu rozgrzej 1 łyżkę masła, dodaj 5 goździków, 2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu i szczyptę chili. Mieszając, podgrzewaj 2-3 min. Następnie wrzuć 40 dag truskawek, gotuj na małym ogniu. Gdy zaczną gęstnieć, dodaj 1 szklanki cukru, łyżeczkę cynamonu, szczyptę soli i 1 łyżkę octu balsamicznego. Gotuj jeszcze 10 minut.
(bez czasu oczekiwania): 30 min Sztuka: 180 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie