Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa jest bardzo popularna w Grecji i kuchni bliskowschodniej. Przygotowują ją najczęściej z jagnięciny lub baraniny, ale z powodzeniem możecie użyć dowolnego mielonego mięsa. Ja postawiłam na wieprzowo-wołowe i wyszły naprawdę pyszne ;)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Mięso łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami, przyprawami i wodą. Dokładnie wyrabiamy, aby wszystkie składniki się połączyły.
Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie (dzięki temu się nie przypalą). Z mięsa formujemy podłużne kotleciki i nabijamy je na patyczki.
Kofty smażymy/grillujemy z każdej strony po około 5 minut. Mięso ma się ładnie zarumienić. Kofty możemy również upiec w piekarniku. Podajemy w towarzystwie dipów np. tzatziki, ryżu lub chlebków. Smacznego ;)