Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle śliwkowe z ciasta parzonego"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1128
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 251
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1128
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 251
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą. Wlej do niej mleko, dodaj masło i szczyptę soli, gotuj, mieszając. Wsyp mąkę, szybko wymieszaj. Lekko ostudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną i żółtka, wyrób ciasto.
Podziel na pół, uformuj wałek, pokrój na kawałki. Rozpłaszcz, ułóż wypestkowane śliwki, posyp cukrem, dobrze zlep, uformuj kule. Gotuj w osolonej wodzie (5-7 min od wypłynięcia). Wyjmij łyżką cedzakową.Źródło: Chwila dla Ciebie