Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki z łososiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 17
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1137
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 17
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1137
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Składniki
Łososia umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Włóż do miski, oprósz solą, skrop sokiem z cytryny i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Szpinak rozmroź. Rozgrzej olej, włóż szpinak i smaż na małym ogniu, aby odparował nadmiar płynu. Dodaj zmiażdżony czosnek. Przypraw szpinak solą oraz pieprzem.
Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkuj. Pokrój na kwadraty lub prostokąty. Na każdy kawałek połóż porcję szpinaku, łososia, nakryj szpinakiem. Zwiń, zlep brzegi.
Blachę wyłóż folią aluminiową. Lekko ją posmaruj. Ułóż kieszonki. Każdą posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 min w temp. 190°C. Podaj na gorąco, np. z bulionem albo jako gorącą przekąskę.
Porcje 15 45 min Cena 1,80 zł Kalorie 290 kcal
Katarzyna Łuczak z Gostynina Wlk.Źródło: Takie jest życie