Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, efekt zaskakujący, danie smaczne i pożywne. Kiełbaski można zastąpić parówkami.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Składniki
Cebulę posiekać, paprykę oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na rozgrzanej patelni, odłożyć. Kiełbaski ponacinać, a następnie zrumienić na oleju, przewracając co jakiś czas. Z mąki, mleka, wody, jajek, proszku do pieczenia, ziół prowansalskich, soli i pieprzu przygotować ciasto naleśnikowe. Odrobinę ciasta wylać do naczynia żaroodpornego, tak aby przykryło powierzchnię. Włożyć na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Naczynie wyjąć, rozłożyć cebulę z papryką, poukładać kiełbaski, zalać pozostałym ciastem naleśnikowym. Wstawić ponownie do piekarnika na 25-30 minut.