Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne orientalne kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, smaki różnią się w zależności, z którego rejonu pochodzą. Polecam je same jak i w sosie z warzywami.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, więc one nadają główny ton w daniu. Te egipskie to kombinacja smaku chili, kozieradki i czosnku i pewnie kilku innych przypraw.
Można je usmażyć same lub na cebuli, lub na bogato z warzywami. Kiełbaski obsmażyłam na rumiano na cebuli.
Kiełbaski zdjęłam z patelni, i podsmażyłam bakłażan w plastrach i posiekany czosnek, chili, kolendrę i kumin. Na na koniec dorzuciłam pomidory. Teraz kiełbaski mogą wrócić na patelnię. Całość trzeba poddusić i doprawić solą, po wyłączeniu ognia można posypać natką kolendry lub szczypiorem.
Smacznego :)