Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z pieczarkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1157
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1157
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 182
Składniki
Ryż ugotuj w dużej ilości osolonej wody według instrukcji. Odcedź.
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry. Oprósz solą, pieprzem i paprykami. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plastry. Szczypiorek umyj, posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż karkówkę z obydwu stron. Zdejmij. Na patelnię włóż cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, smaż 4 minuty. Wlej sok z cytryny i śmietanę, wymieszaj, przypraw do smaku.
Włóż mięso, posyp szczypiorkiem, duś 5 minut. Karkówkę podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie