Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka klubowa"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 146
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 239
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 146
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 239
Składniki
Umyj fasolkę i groszek, oczyść i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Gotuj 12 minut. Odsącz i odstaw. Pokrój kromki chleba ukośnie na pół i każdą ponacieraj przekrojonym na pół czosnkiem. Następnie nałóż cienką warstwę oliwy i plastry sera.
Dodaj groszek i przykryj porcje połówkami pieczywa. Nasmaruj powierzchnię opiekacza odrobiną oliwy i wyłóż jego dno fasolką szparagową. Umieść złożone kromki w opiekaczu na fasolce i ułóż na ich wierzchu strączki fasolki. Zapiekaj kilka minut i podawaj skropione oliwą z dodatkiem rzeżuchy.
Czas przygotowania: 30 minut . Poziom: łatwy.
Najczęściej podajemy ją gotowaną, polaną zrumienioną tartą bułką. Świetnie sprawdza się jednak jako część bardziej wyszukanych dań.Źródło: TV14