Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka cytrynowa faszerowana"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1174
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1174
Składniki
Kaczkę umyj. Olej wymieszaj z czosnkiem, gałką, solą, pieprzem, papryką i majerankiem; natrzyj tym mięso. Pozostaw na noc. Do miski wrzuć pokrojoną wątróbkę, namoczoną bułkę, żółtko, ubite białko, natkę i podsmażoną krojoną cebulę. Wymieszaj i dopraw.
Kaczkę napełnij farszem, zaszyj. Polej sokiem z cytryny. Piecz 1,5 godziny pod przykryciem w temp. 180° C.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień