Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewające danie idealne na długie wieczory ;-)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy) kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dynię (użyłem odmiany Nelson) obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i kroimy w talarki, paprykę (użyłem żółtej) oczyszczamy i kroimy w kostkę
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy masło i olej, wrzucamy wołowinę i smażymy, aż się nieco przyrumieni, potem dodajemy cebulę i smażymy aż się zeszkli, na końcu dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze chwilę
teraz do rondla dodajemy dynię i marchewkę, dolewamy pomidory oraz bulion i dusimy na wolnym ogniu około godziny (aż mięso będzie już miękkie )
na koniec dodajemy paprykę i dusimy jeszcze 15 min, solimy do smaku i gotowe, podajemy w pieczywem lub ryżem, smacznego ;-)