Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jaskółcze gniazda z ziołami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Mięso oczyść, usuń błonki i opłucz. Następnie osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w poprzek włókien na 6 plastrów.
Jajka włóż do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj je około pięciu minut, aby żółtko nie całkiem się ścięło. Jajka odcedź, przestudź, polewając zimną wodą, obierz ze skorupek.
Gotowe już podsmażone jajka, owinięte plastrem cielęciny, podduś przez kwadrans w szerokim naczyniu. Wrzuć listek laurowy, czarny i kolorowy pieprz, wlej pół szklanki białego wina. Zmniejsz płomień i duś mięso pod przykryciem, aby doszło w środku.
Przed podaniem każde jaskółcze gniazdo przekrój na pół. Podawaj je z pieczonymi ziemniakami oraz z sałatką z czerwonej cebuli (pokrojonej w talarki) i kawałków pomidorków, przyprawionej winegretem. Jeśli lubisz, mięso możesz też polać jasnym sosem do pieczeni.Źródło: Na żywo