Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka zapiekane w cieście francuskim"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź i podziel na 6 kwadratów. Każdy kwadrat umieść w formie muffinkowej, tak aby rogi ciasta wystawały na zewnątrz. Do środka włóż trochę żółtego sera, szynki i wbij jajko. Całość dopraw solą i pieprzem. Na wierzchu połóż plasterek oczyszczonej pieczarki i kawałek pomidora. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze do 200° C. Muffiny podawaj na ciepło, posypane drobno posiekaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo