Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja i moje ulubione danie. Gorąco polecam
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
1. Ugotować Al-dente makaron tagliatelle 2.Cukinie i marchewkę zetrzeć obieraczką na cienkie paski 3. W garnku podgrzać oliwę z oliwek 4. Dodać 1 szafran i poczekać aż puści aromat 5.Dodać startą marchewkę 6. Dusić 5 minut 7. Dołożyć startą cukinię 8. Podlać masłem klarowanym i dusić przez 5 minut 9. Dołożyć drugi szafran oraz stopniowo makaron 10. Dodać sól pieprz miód i trochę papryk słodkiej i ostrej 11. Pokroić łososia na 3 części przyprawić papryką słodką i ostrą pieprzem i solą skropić cytryną 12. Osobno usmażyć łososia na oliwie z oliwek po około 5 minut z każdej strony 13. Przełożyć makaron na talerz i dodać łososia z kawałkiem cytryny