Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne danie na obiad:-)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Serca drobiowe przecinamy przez środek i wypukujemy resztkę zakrzepniętej krwi, która w środku została. Kroimy cebulę i czosnek. Rozgrzewamy garnek, dolewamy oleju, wrzucamy naszą cebulę i czosnek. Smażymy na dużym ogniu 3 min cały czas mieszając. Teraz dodajemy serca drobiowe, mieszamy i smażymy 5min. Po tym czasie przyprawiamy całość wrzucając, majeranek, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu, paprykę sypaną, pieprz sypki. Kolejne 5 min gotujemy mieszając. Po tym czasie zalewamy rosołem (można zamiast rosołu dolać bulion zrobiony na kostce rosołowej lub wodę) i całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 50 min - 1 godziny. ( nie zapominajmy, że w między czasie trzeba naszą całość przemieszać). Teraz można finalnie zaprawić, czyli do kubka dodać mąki, śmietany i troszkę bulionu z gulaszu, porządnie wymieszać tak ,żeby grudek nie było. Wlać to do gulaszu. Odczekać 10-15 minut i nasz gulasz jest już gotowy. Pamiętajcie, że czas duszenia może się zmienić, ważne jest żeby nasze serca były po prostu miękkie. Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link znajdziecie poniżej:-) Życzę smacznego i trzymajcie się zdrowo!!!!