Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z indyka"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Udziec umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. W garnku rozgrzej olej, wsyp słodką paprykę i paprykę wędzoną, smaż dwie minuty. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Poczekaj, aż się zeszkli. Stopniowo dodawaj mięso pokrojone w kostkę, cały czas mieszając.
Poczekaj, aż mięso się obsmaży ze wszystkich stron. Wlej szklankę wody, dodaj koncentrat, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawy. Duś pod przykryciem 30 minut.
Gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 15 minut. Gotowe danie dekoruj natką pietruszki, podawaj z kaszą gryczaną lub perłową. Gulasz możesz przygotować na dwa dni. Przechowuj go w lodówce.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień