Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 304
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 304
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na dość ciemny kolor. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć. Wszytko włożyć do garnaka. Dodać listki i ziele oraz obraną i pokrojoną na grubsze plastry marchewkę. Zalać wodą ( trochę ponad poziom składników). na wierzch położyć gałązkę rozmarynu. Na małym ogniu gotować (co jakiś czas mieszając) - 30/ 40 min. Ale podczas tego czasu musimy jeszcze: w połowie czasu dodac rozkruszoną kostkę, posolić i popieprzyć. Jeśli mięsko za bardzo się gotouje dolewamy trochę wody. Gotując na malutkim ogniu uzyskamy gęsty sos, nie będziemy musieli dodawać do niego mąki. Po tym czasie usuwamy wszytkie listki i w miarę mośliwości ziele, srawdzamy smak czy może nie dodać przypraw. Następnie przekładamy do naczycia i wstawiamy wszytko do piekarnika na 30 min. Pod koniec dodaję łyżkę śmietany.
U mnie dziś w plackami i surówką z pora.