Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie ostre potrawy,taki gulasz będzie świetny i do ziemniaków i do pieczywa. Serdecznie polecam:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 22
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 318
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 186
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 22
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 318
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 186
Składniki
Cebule pokroić w grubszą kostkę i zeszklić. Dodać czosnek pokrojony w talarki i podsmażyć. Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę,dodać do podsmażonej cebuli. Zrumienić ciągle mieszając. Wlać bulion lub wodę około 1 l ,dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około godz.do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie dać obie pasty,sól,pieprz i maggi. Mąkę roztrzepać w odrobinie zimnej wody wlać do sosu. Śmietanę zahartować gorącym sosem i dodać do mięsa. Zagotować i doprawić jeszcze do smaku wg.swojego gustu. Smacznego życzę!