Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowo-musztardowy"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Składniki
Mięso myję, kroję w dość dużą kostkę. Cebulę obieram, grubo siekam. Na patelni rozgrzewam olej, szklę na nim cebulę. Dodaję mięso, smażę na rumiano.
Wrzucam 2–3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Podlewam odrobiną gorącej wody. Duszę na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.
Pieczarki i marchew obieram, kroję. Wraz z groszkiem dodaję do mięsa. Duszę do miękkości. Gulasz przyprawiam solą, pieprzem oraz czosnkiem. Dodaję musztardę.
Zagęszczam mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody.
Porcja zawiera ok. 420 kcal
Kosztuje ok. 4,50 zł
ok. 70 minŹródło: Tina