Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagnięcina jest niezwykle smacznym mięsem i o wiele łatwiejszym i szybszym w przygotowaniu niż wołowina. Mięso rozpływa się w ustach.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 315
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 315
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 182
Składniki
Mięso najlepiej pokroić w dużą kostkę, nie trzeba przejmować się białymi częściami, wszystko ładnie się rozgotuje a mięso będzie kleiste. Mięso obtacza się w mące i obsmaża na rumiano partiami. Na koniec rumieni się samą cebulę i gdy prawie jest gotowa obsmaża się jeszcze przyprawy, oprócz soli i koncentratu.
Gdy całość zacznie pachnieć dodaje się obsmażone mięso, dodaje się koncentrat. Jeszcze butelka wina i uzupełnienie wodą, tak aby mięso było zakryte. Jagnięcinę soli się pod konic, wtedy ładniej zmięknie. Gulasz powinien się dusić po przykryciem 1,5 h będzie jeszcze w kawałkach. Jeśli mięso ma się samo rozchodzić- to 2 h. Po pierwszej godzinie trzeba sprawdzać czy nie przywiera- używałam brytfanny teflonowej. Jeśli sos samoistnie nie zagęścił się odpowiednio, warto zrobić to jeszcze mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)