Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki dolma"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 146
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 240
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 146
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 240
Składniki
Opłucz liście winogron, przebierz, odłóż gorsze. farszu wymieszaj, dopraw.
Łyżkę farszu ściśle zawijaj w jeden liść. Liście winogron, które nie nadawały się do gołąbków, umieść na dnie naczynia żaroodpornego. Ułóż na nim dolma, podlej wodą, skrop oliwą, nakryj i piecz w piekarniku ok. 45 min. Ostudź w naczyniu i podaj.Źródło: Świat kobiety