Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi gołąbki ręka do góry ? mam dziś dla was szybszą wersję gołąbków bez zawijania w kapustę
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 329
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 329
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Sparzyć kapustę w osolonej wodzie i ugotować ryż w woreczkach pozostawić do ostygnięcia. Następnie do miski dodać wszystkie składniki oraz poszatkowaną sparzoną kapustę i całość wymieszać do połączenia się składników
Z przygotowanej masy formować gołąbki a następnie układać na rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przekładać na dużą patelnię wyłożoną liśćmi sparzonej kapusty
Do usmażonych i przełożonych na dużą patelnię gołąbków wlać przygotowany sos pomidorowy i dodać ziela oraz liście laurowe, zagotować a następnie zmniejszyć ogień pod patelnią i na bardzo wolnym ogniu dusić pod przykryciem przez godzinę i 15 minut