Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gniecionki to kluski ziemniaczane z farszem z pieczarkami i marchewkami. Łatwo je przygotujesz z ugotowanych już ziemniaków.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1128
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 251
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1128
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 251
Składniki
Ziemniaki obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie. Odstaw aż delikatnie ostygną.
W tym czasie zrób farsz. Obrany czosnek pokrój w słupki. Pieczarki posiekaj drobno, tak samo zrób z obranymi marchewkami. Dopraw solą i pieprzem, a następnie podsmaż na oleju na patelni.
Przeciśnij ziemniaki przez praskę albo rozgnieć. Dodaj obydwie mąki, jajko i odrobinę soli. Zagnieć ciasto, które powinno być lepiące do dłoni, ale łatwe w formowaniu.
Z ciasta ziemniaczanego zrób okrąg na dłoni. Na środku ułóż łyżkę farszu. Uformuj kształt przypominający większego pieroga. Gotuj w osolonej wodzie około 7-8 minut od wypłynięcia.