Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co powiesz na galette z brokułami? To aromatyczne danie jest lekkie, a jednocześnie sycące. Sprawdź!
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 135
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 229
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 135
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 229
Składniki
Brokuł podziel na cząstki i krótko obgotuj w osolonej wodzie, a następnie odcedź. Przygotuj ciasto. Margarynę z mąką i szczyptą soli posiekaj na stolnicy. Dodaj jajko oraz śmietanę i zagnieć wszystko. Uformuj kulę i wstaw do lodówki na 30 minut.
Posiekaj cebulę, czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż chwilę na oliwie. Dodaj soli, pieprzu i oregano. Na cebulę i czosnek wrzuć serki, podlej trochę przegotowaną wodą i mieszaj, aż się rozpuszczą. Pamiętaj, kiedy sos jest dość gęsty, wtedy nie spłynie z ciasta.
Schłodzone ciasto wyłóż na blaszkę do tarty i nakłuj widelcem. Włóż do nagrzanego do 190° piekarnika na około 25 minut. Po wyciągnięciu z pieca nałóż na ciasto sos, w sos wbij brokuły. Całość posyp startym serem żółtym. Ponownie włóż do piekarnika na 20-25 minut.