Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczne danie z patelni. Świeże kurki czynią to danie wyjątkowym.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Mięso pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. Zamarynuj w sosie sojowym przynajmniej przez pół godziny.
Każdy kawałek mięsa obtocz w mące i obsmaż z każdej strony na złoto. Przełóż mięso do miseczki, przykryj folią aluminiową, trzymaj w cieple.
Do patelni na której smażyło się mięso dodaj łyżkę masła i zrumień na niej pokrojoną cebulę i oczyszczone umyte kurki. Większe grzyby możesz nieznacznie pokroić.
Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy i bulion, zamieszaj i dodaj kawałki mięsa. Duś pod przykrywką do miękkości.
Podawaj z ziemniakami. Świetnie pasuje również do makaronu lub ryżu.